DOLAR 32,5581
EURO 34,8628
ALTIN 2426,872
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Üniversite- sanayi iş birliğinde önemli bir adım

    Üniversite- sanayi iş birliğinde önemli bir adım
    20.02.2020
    A+
    A-

    Otomasyon sektöründeki nitelikli eleman ihtiyacına çözüm olmak için yola çıkan Japonya merkezli lider CNC, Robot ve Makine üreticisi Fanuc, üniversite- sanayi iş birliğinde önemli bir adım attı. Bugün ülkemizdeki tüm sektörlerin en önemli sorunun nitelikli eleman eksikliği olduğunun farkındalığıyla Fanuc, önemli bir Kurumsal Sosyal Sorumluluk projesi hayata geçirdi. Bugünün yetenekli gençlerini, geleceğin teknolojisiyle yarının iş modellerine hazırlıyoruz” mottosuyla ‘Fanuc ile Gelecek Şimdi’ diyen marka, gençlere teorik ve pratik eğitimler vermeyi amaçlıyor. Proje kapsamında ilk yıl için 3 pilot bölgede, 14 üniversite ve sektörün önemli firmalarını partner olarak belirleyen Fanuc, gençlere toplamda 48 saatlik Robot ve CNC Temel Seviye Programlama Eğitimi verecek.  Fanuc Akademi kapsamında verilecek eğitimler sonrasında öğrenciler,  partner firmalarda staj yapma şansı yakalayacak.

     

    “Geliştirdiğimiz eğitim ve staj programının öğrencilere önemli fayda sağlayacağına inanıyoruz. Bunlardan bazıları tüm dünyada geçerliliği bulunan uluslararası alanda lider bir firmanın vermiş olduğu sertifikaya sahip olacaklar, robot programlamayı öğrenerek, uygulamalı sürece dahil olup robot ve sistemleri yerinde deneyimleyecekler ve nitelikli bir staj dönemi geçirerek sektör profesyonelleriyle birlikte yol alacaklar. Bu noktada projede sanayi tarafında öğrencilerimize kapılarını açıp onlara staj imkanı sunacak olan bir çok kurum var. Erkul Kozmetik, Keramik, Torun Bakır, Intecro gibi daha birçok önemli marka proje partnerimiz.  Öte yandan İstanbul, Ankara ve İzmir’de belirlediğimiz üniversiteler bir diğer beraber çalıştığımız kuruluşlar. IEEE ise bu projenin en önemli partnerleri arasında yer alan bir öğrenci kuruluşu.”

     

    Bugün ülkemizdeki tüm sektörlerin en önemli sorununun nitelikli eleman eksikliği olduğu artık aşikar bir konu. Japonya merkezli lider CNC, Robot ve Makine üreticisi Fanuc, bu farkındalıkla otomasyon sektöründeki nitelikli eleman ihtiyacına çözüm olmak için önemli bir Kurumsal Sosyal Sorumluluk projesine imza attı. “Bugünün yetenekli gençlerini, geleceğin teknolojisiyle yarının iş modellerine hazırlıyoruz” mottosu çerçevesinde  ‘Fanuc ile Gelecek Şimdi’ diyen marka, gençlere teorik ve pratik eğimler vermeyi amaçlıyor.

     

    Proje kapsamında ilk yıl için 3 pilot bölgede, 14 üniversite ve sektörün önemli firmalarını partner olarak belirleyen Fanuc, gençlere toplamda 48 saatlik Robot ve CNC Temel Seviye Programlama Eğitimi verecek. Fanuc Akademi kapsamında verilecek eğitimler sonrasında öğrenciler, partner firmalarda staj yapma imkanı yakalayacak.

     

    “Amacımız; yetkin öğrenciler yetiştirmek”

    Otomasyon sektörünün ihtiyaçlarını tespit etmek, bu soruna en uygun çözümler üretmek ve ülke ekonomisine destek sunmak için yola çıktılarını söyleyen Fanuc Türkiye Genel Müdürü Teoman Alper Yiğit, 2023 yılında dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisinden biri olma hedefinde olan Türkiye için otomasyon ve robot kullanımının zorunluluk haline geldiğinin altını çizdi. Bu noktada proje kapsamında otomasyon ve robot kullanımı konusunda yetkin öğrenciler yetiştirmeyi amaçladıklarını söyleyen Yiğit, Türkiye’nin geleceğinin sanayide otomasyon kullanım yoğunluğunun artmasına ve buna bağlı olarak vasıflı eleman sayısının da artmasıyla doğrudan ilişkili olduğunu belirtti.

     

    “Üretim, gelişmişliğin ve iyi ekonomilerin özü”

    Proje kapsamında Fanuc’un otomasyon sektöründeki en önemli probleme fokuslandığını söyleyen Yiğit, “Fanuc’ta geleceğin teknolojisini, geleceğin mesleğini yönettiğimiz iş süreçlerimizde bu eksikliğin nasıl giderilebileceği noktasında çıkış yolunun üniversite eğitimlerinin teoriden çok pratik eğitim ile desteklenmesi gerektiğini gördük. Daha okurken öğrencilere pratik eğitimler vererek aslında gençlerin iş hayatında çok daha iyi yerlere gelebileceğini biliyoruz. Dolayısıyla da istihdama yapılan böylesi bir katkı ile de Türkiye ekonomisinin daha güçlü olacağını biliyoruz. Üretim, gelişmişliğin ve iyi ekonomilerin özü. Biz de nicelikten çok niteliğe önem vererek bu yıl ‘Fanuc ile Gelecek Şimdi’ projemizi hayata geçiriyoruz” dedi.

     

    “Üründe kalite, üretimde verimlilik’ felsefesiyle hareket ediyoruz”

    Projenin özünün üniversite öğrencilerine yönelik bir mesleki eğitim ve staj programı olduğunu söyleyen Yiğit, “Fanuc olarak amacımız; ‘üründe kalite, üretimde verimlilik’ temelinde yükselen yeni dönemin üretim şekli, otomasyon ve robot kullanımını Türkiye’de yaygınlaştırmak. Bunun için de öğrencilerin uluslararası nitelikte, tempolu bir teknolojik ortamda, son teknoloji endüstriyel robotları programlama ve çalıştırma konusunda birinci elden deneyim kazanmasına olanak sağlamak.” şeklinde konuştu.  Kendilerini fabrika otomasyonları alanında geliştirmek isteyen ve bu sektöre hevesle bakan gençleri tespit edeceklerini belirten Yiğit, “Fanuc olarak proje kapsamında heyecanına inandığımız öğrencilere toplamda 40 saatlik 5 tam gün sürecek Robot ve CNC Temel Seviye Programlama Eğitimi vereceğiz. Bu eğitimler kendi bünyemizde bulunan 30’u aşkın eğitim paketini içinde barındıran Fanuc Akademi üzerinden olacak. Bu akademiden eğitim alan öğrencileri staj yapmak istedikleri bölüm doğrultusunda öğrenciyi bulunduğu bölgedeki firmalardan birinde programa dahil edeceğiz. Bu süre zarfında da firmanın Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarına yakından tanık olacak. Akabinde, öğrencinin gösterdiği performans ve firmanın ihtiyacı doğrultusunda süreç şekillenecek“ dedi. Proje sonunda öğrencilerin hem deneyim elde edeceklerini hem de uluslararası bir markadan sertifika alacaklarını söyleyen Yiğit, projenin hem firmalara hem de öğrencilere katma değer sağlayacağını vurguladı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.