DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Yabancılar oturmak için konut alıyor

    Yabancılar oturmak için konut alıyor
    14.09.2021
    A+
    A-

    TÜİK ağustos ayı konut satış istatistiklerini bu sabah açıkladı. Buna göre;

    – Türkiye genelinde konut satışları ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %17,0 azalarak 141 bin 400 oldu.

    – Türkiye genelinde ağustos ayında ipotekli konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre 64,0 azalış göstererek 27 bin 375 oldu.

    -Yabancılara yapılan konut satışları ise,  bir önceki yılın aynı ayına göre %50,7 artarak 5 bin 866 oldu.

    Abdülkadir Akkuş/ Akkuş Group Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı şu açıklamayı yaptı.

    Gayrimenkul ve konut edinme özellikle yerli yatırımcının hayat planında her zaman ilk sırada yer almıştır. Konut ihtiyacının yanı sıra ciddi bir yatırım aracı olarak kabul edilen konutlara talep her zaman olacaktır. Sadece belli dönemlerde alımlarda beklemede kalmayı seçen yerli yatırımcı, şartlar oluştuğunda tekrar harekete geçebiliyor. Rakamlara baktığımızda yabancı yatırımcılardan da ciddi talep olduğunu görüyoruz. Yabancı yatırımcı Türkiye pazarına güven duyuyor. Bu rakamları bu şekilde okumak lazım. Yapılan araştırmalar; Türkiye’de gayrimenkul alan yatırımcıların yüzde 92,7’si gayrimenkullerini elinde tuttuğunu gösteriyor. Yani oturmak için ev alıyorlar. Ortalama mülkiyet süresi ise 5,7 yıl civarında. Türkiye’ye yatırım yapan dört yabancıdan sadece 1’i vatandaşlık hedefliyor. Bu veriler, yabancıların her şeye rağmen, Türkiye’de gayrimenkule güvenle yatırım yaptığını, vatandaşlığın ise yatırım kararını belirleyen tek faktör olmadığını gösteriyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.