DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2393,265
BIST 10276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Yanmar Green Challenge Projesi ile “Sıfır Emisyon” hedefi

    Yanmar Green Challenge Projesi ile “Sıfır Emisyon” hedefi

    Enerji sistemleri, endüstriyel motorlar, tarım makine ve ekipmanları, iş makinaları, deniz motorları alanlarında çözümler üreten Yanmar’ın Türkiye oluşumu Yanmar Turkey, karbon ayak izini küçültüp, sürdürülebilirlik adına çalışmalarını sürdürürken, 2050’ye tüm süreçlerinde kadar karbon salınınımın önüne geçerek ‘Sıfır Emisyon’ hedefine ulaşacak.

    İleri teknolojiler kullanarak değer yaratmaya odaklanan Yanmar şirketler grubu, bu yıl içerisinde yeşil dönüşüm projesinin yol haritasını “Yanmar Green Challenge 2050” olarak ilan etti. Projeyle ‘Küresel ısınmayı engellemek’, ‘Sürdürülebilir bir toplum inşa etmek’, ‘Çevreye zararlı maddelerin kontrolü’ ve ‘Biyoçeşitliliğin desteklenmesi’ ana başlıklarına odaklanılıyor.

    Yanmar Turkey Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kemal Erdoğan Shoshi, Yanmar Green Challenge projesiyle, karbon ayak izini küçülteceklerini belirterek, “Bu proje gelecek stratejilerimizden birisi. 2050 yılında ‘Sıfır Emisyon’a ulaşmayı hedefliyoruz. Geri dönüşüm uygulamalarıyla çevresel etki açısından da nötr olmayı hedeflerken, ayrıca müşterilerimizin kendi emisyonlarını düşürmesine yardım etmek amacıyla da detaylı çalışmalar yürütüyoruz. Yanmar grubu bundan 10 yıl önce, 2012 yılında sürdürebilir gelecek mottosunu şirketin ana hedefi olarak belirledi. 2050 yılında bütün Yanmar grubu firmaları, ürünleri, fabrikaları karbondan arındırılmış olacak ve karbon salınımını sıfıra indireceğiz. ” dedi.

    Yeşil dönüşüme örnek bir genel merkez binası “Yanmar Flying-Y”

    Yanmar’ın yeşil dönüşümün destekçilerinden olduğunun ve bu konuda çalışmalara çok önceden başladığının göstergesi ise, 2014 yılında kullanıma açılan Japonya Osaka’daki ‘Yanmar Flying-Y’ genel merkez binası. Yanmar Flying-Y binası, başlı başına yapıların geleceğine işaret eden kavramsal bir model. Güneş panellerinden gaz ısı pompalarına ve yüksek verimli kojenarasyon sistemlerine kadar tüm detaylar düşünülerek inşa edildi. 100 yıllık geçmişi ve geleceğin 100 yıllık vizyonu ile bu bina, Yanmar’ın doğa ile bir arada var olan ve zenginleştirilmiş bir yaşamı gerçekleştiren misyonunun uygulamalarını ifade ediyor.

    Mekanik yöntemle çevreyi kirletmeyen çözümler 

    Günümüzde hidrojenle çalışan traktör olmadığı için karbon salmayan tarım makinesi maalesef yok. Tarımda, yabancı otlarla ve bitkilerdeki zararlı popülasyonu azaltmak verilen mücadelede yüksek oranda kimyasallar kullanılıyor. Bu doğayı kirleten bir süreç. Ama çevreyi daha az kirleten bir farklı yöntemler var. Avrupa’da ve Japonya’da artık kimyasal müdahalelerden uzaklaşılmaya çalışılıyor ve “mekanik” diyebileceğimiz önlemler alınıyor. Arazideki yabancı ot ve zararlı popülasyonunu kimyasallar yerine traktörün arkasına takılan Yanmar ekipmanlarıyla mekanik ve daha temiz müdahale edilebiliyor.” şeklinde sözlerini tamamladı.

    Yanmar Türkiye Makine A.Ş. Hakkında: 1912 yılında Japonya, Osaka’da kurulan Yanmar, 1933 yılında ilk ticari kompakt dizel motor üretimi yapan firmadır. Yanmar, kuruluşunun temel yapı taşı olan endüstriyel dizel motor üretimi ile ürün gamını, hizmetlerini genişletmeye devam etmiş ve endüstriyel ekipman üretimi konusunda uzmanlaşmıştır. Yanmar, küçük ve büyük deniz motorları, tarım makineleri ve ekipmanları, iş makinaları, enerji sistemleri, endüstiyel motorlar, marin motor ve ekipmanları, makina parça ve komponentleri sağlayıcısı olarak global operasyonlarını yedi iş kolunda sürdürmeye devam etmektedir.

    Yanmar’ın Türkiye’deki tam iştiraki olan Yanmar Turkey Makine A.Ş. 2017 yılında İzmir’de kurulmuştur ve genel merkezi İzmir’de yer almaktadır. 2017 yılından bugüne gelinen noktada, Türkiye ve komşu ülkeleri, Doğu Avrupa, Türki Cumhuriyetler, Arap Ülkeleri, Kuzey Afrika gibi birçok bölgede çözümler sunmaktadır. Yanmar Türkiye Makine A.Ş., Tarım makineleri ve Ekipmanları, Enerji Sistemleri, Anahtar Teslim Mühendislik Hizmetleri, Endüstiyel Motorlar ve e-ticaret alanında iş makinası ve endüstriyel makina kiralama platformu makinagetir.com iş alanları ile hizmet vermektedir.

    Karada, denizde ve hayatın her alanında yer alan Yanmar’ın ‘müşterilerinin üretim ve enerji sarfiyatı konularında karşılaştıkları zorluklara odaklanıp, gelecek için insan yaşamının değerini artıracak sürdürülebilir çözümler sunma’ misyonu, ‘Sürdürülebilir Gelecek’ sağlayabilmek için Yanmar’ın benimsemiş olduğu temel ilkedir.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.