DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Yapı Merkezi, Tanzanya’daki dev projenin 4. fazının yapımına temel atma töreniyle başladı

    Yapı Merkezi, Tanzanya’daki dev projenin 4. fazının yapımına  temel atma töreniyle başladı
    20.01.2023
    A+
    A-

    Dünya çapında dev projelere imza atan Yapı Merkezi, bir Türk müteahhittin gerçekleştirdiği en uzun ve Doğu Afrika’nın en hızlı tren hattı olacak, Tanzanya’daki Darüsselam-Mwanza Demiryolu’nun birinci, ikinci ve üçüncü fazının ardından Tabora’dan İsaka’ya uzanan 4. fazın temelini de attı. Yapı Merkezi, 900 milyon dolarlık bu projeyi 42 ayda tamamlamayı planlıyor. Tanzanya’daki anahtar teslim tek hat demiryolu projesindeki tüm altyapı işlerine ilave olarak; Tabora ile İsaka şehirleri arasındaki toplam 3 istasyon, bakım atölyesi ve depo alanı, İdare Binası, Demiryolu Enstitüsü’nün inşası, 165 km’lik tek hat demiryolunun yan hatlarıyla birlikte yapımı, sinyalizasyon, Telekom ve elektrifikasyon işlerinin de tümünü Yapı Merkezi üstlenmiş bulunuyor.

    Dünya çapında dev projelere imza atan Yapı Merkezi, bir Türk müteahhitin gerçekleştirdiği en uzun ve Doğu Afrika’nın en hızlı tren hattı olacak, Tanzanya’daki Darüsselam-Mwanza Demiryolu’nun  birinci, ikinci ve üçüncü fazının ardından Tabora’dan İsaka’ya uzanan 4. fazın temelini de attı. 18 Ocak 2023’de İsaka’da gerçekleştirilen temel atma törenine Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti Başkan Yardımcısı Dr.Philip Isdor Mpango, Tanzanya Çalışma ve Ulaştırma Bakanı Prof. Makame  M. Mbrawa, Tanzanya Demiryolları CEO’su Masanja K. Kadogosa, Yapı Merkezi İnşaat Yapı Merkezi İnşaat Genel Müdür Yardımcıları Hakan Alkan ve Erhan Cengiz katıldı.

    Bir Türk firması dünyadaki en uzun demir yolu işine imza attı

    Yapı Merkezi projenin ilk 2 fazındaki başarılı çalışmaları sebebiyle 3. faz çalışmalarını da 2021 yılı Aralık ayında üstlenmişti. Aradan geçen 7 ay gibi kısa bir zamanda da projenin 4. faz çalışmasını alan Yapı Merkezi böylece Afrika’nın en uzun demiryolunun yapımını da üstlenerek bir Türk firmasının dünyadaki en uzun demir yolu işine imza attı. Tanzanya’daki anahtar teslim tek hat demiryolu projesindeki tüm altyapı işlerine ilave olarak; Tabora ile İsaka şehirleri arasındaki toplam 3 istasyon, bakım atölyesi ve depo alanı,İdare Binası, Demiryolu Enstitüsü’nün inşası, 165 km’lik tek hat demiryolunun yan hatlarıyla birlikte yapımı, sinyalizasyon, telekom ve elektrifikasyon işlerinin de tümünü Yapı Merkezi üstlenmiş bulunuyor. Yapı Merkezi, 900 milyon dolarlık bu projeyi 42 ayda tamamlamayı planlıyor.

    “Ülkemiz ekonomisinin büyümesine katkı sağlıyoruz”

    900 milyon dolar değerindeki ve uzunluğu yaklaşık 165 km olan 4. fazın temel atma töreninde konuşan Yapı Merkezi İnşaat Genel Müdür Yardımcısı Hakan Alkan şunları söyledi: “Afrika’da bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz birçok başarılı projeye bugün bir yenisini daha eklemiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Tanzanya’da gerçekleştirmekte olduğumuz, bir Türk müteahhitin Afrika’da gerçekleştirdiği en uzun ve Doğu Afrika’nın en hızlı tren hattı, Darüsselam-Mwanza Demiryolu’nun Darüsselam’dan Makutupora’ya kadar uzanan 540 km uzunluğundaki ilk iki kısmında göstermiş olduğumuz titizlik ve iş kalitesinden dolayı Tanzanya Demiryolları yetkilileri bu çok önemli demiryolu hattının üçüncü ve dördüncü fazını da bizlere emanet ettiler. Proje sadece tek hat demir yolu olmasının haricinde hatta çalışan lokomotifler için depo ve bakım atölyelerin olduğu bina inşaatı ve öğrencilerin eğitimi için prestijli enstitü binasını da içermektedir. Geçtiğimiz sene Sahra Altı Afrika’nın ilk elektrikli lokomotifi hattımız üzerinde test sürecine başladı.Bugün 4. fazın temel atma törenini büyük bir gururla gerçekleştiriyoruz. En büyük mutluluğumuz böyle dev bir proje ile ülkemize ciddi bir döviz girdisi sağlayarak ekonomimizin güçlenmesine katkıda bulunacak olmamızdır. Bu ikonik ve çevre dostu projenin önemli bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz.”

    Yapı Merkezi 3 kıtada 4.000 km’nin üzerinde demir yolu inşa etti

    1965 yılında kurulan Yapı Merkezi uluslararası arenalarda dev projelere imza atan bir Türk inşaat firması olarak taşımacılık, altyapı ve genel müteahhitlik alanlarında global öncü oldu. 2021 yılı sonu itibariyle 3 kıtada 4.000 kilometrenin üzerinde demir yolu ve 63 raylı sistem projesini başarıyla tamamlayan firma, dünyada günde 3,5 milyondan fazla yolcunun güvenle taşınmasını sağlıyor. Yapı Merkezi, 2016 yılında Asya ve Avrupa kıtalarını deniz tabanının altından karayolu tüneli ile birleştiren Avrasya Tüneli Projesi’ni tamamladı. Yapı Merkezi liderliğindeki Ortak Girişim’in 2017 yılında ihalesini aldığı, dünyanın en uzun (2.023m) orta açıklıklı asma köprüsü olan 1915Çanakkale Köprüsü ise teslim tarihinden 18 ay önce tamamlanarak 18 Mart 2022 yılında hizmete açıldı.

    Yapı Merkezi’nin 16 ay gibi kısa bir sürede tamamladığı Türkiye’nin İlk Yerli Elektrikli Otomobil Fabrikası olan TOGG Gemlik Tesisi, 29 Ekim 2022’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı törenle açıldı. Yapı Merkezi’nin bu olağanüstü çalışma kalitesinden son derece etkilenen dünya devi BMW Group da Macaristan’ın Debrecen şehrinde faaliyet gösterecek olan elektrikli araba üretim tesislerinin inşaası için Yapı Merkezi’ni tercih etti.

    Yapı Merkezi’nin, Tanzanya, Etiyopya, Senegal, Zambiya, Cezayir, Fas ve Sudan gibi diğer Afrika ülkelerinde de devam eden ve tamamlanmış ulaşım projelerinde imzası bulunuyor.

    19.000’den fazla çalışanıyla Yapı Merkezi, aranan ve güven duyulan bir “dünya markası” olma vasfını gittikçe pekiştirmeyi, Türkiye’nin ve dünyanın bayındırlık tarihindeki seçkin konumunu sürdürmeyi hedefliyor. Engineering News-Record – ENR tarafından her yıl belirlenen TOP 250 Global Müteahhitler Listesi’nde 58. sırada yer alan Yapı Merkezi, Raylı Sistemler-Toplu Taşıma Listesi’nde de 8. sırada yer aldı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.