DOLAR 32,5276
EURO 34,9099
ALTIN 2436,587
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Yerköprü Şelalesi Türkiye’nin çekim merkezlerinden biri olacak

    Yerköprü Şelalesi Türkiye’nin çekim merkezlerinden biri olacak
    02.09.2017
    A+
    A-

    Konya Büyükşehir Belediyesi, şehrin doğal güzelliklerinden olan Hadim ilçesindeki Yerköprü Şelalesi ve çevresini Türkiye’nin çekim merkezlerinden biri haline getirmek için düzenleme çalışmaları yapıyor.

    Konya Büyükşehir Belediyesi, Hadim’de bulunan ve Türkiye’nin sayılı doğal güzelliklerinden olan Yerköprü Şelalesi ve çevresinde düzenleme çalışmalarına devam ediyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Yerköprü Şelalesi’nin Konya’nın simge olmuş doğal güzelliklerinden biri olduğunu belirterek, bölgeye ulaşımın daha kolay olması ve gidenlerin rahat etmesi için çeşitli düzenleme çalışmaları yaptıklarını söyledi. Bu nedenle Yerköprü Şelalesi Çevre Düzenleme Projesi’ni başlattıklarını kaydeden Başkan Akyürek, çalışmaların ilk etabında mevcut yolun genişletildiğini, elektrik, su ve kanalizasyon altyapısının tamamlandığını, çay bahçesi ile sosyal alanların yapımında son aşamaya gelindiğini söyledi. Yol çalışmaları tamamlandıktan sonra bölgeyi granitle kaplayacaklarını kaydeden Başkan Akyürek, bölgede rahat vakit geçirebilmesi için hazırlanan kamelyaların da kısa süre içinde yerleştireceğini kaydetti. İKİNCİ ETAP İHALESİ DE YAPILDI Yerköprü Şelalesi Çevre Düzenleme Projesi’nin önümüzdeki ay tamamlanacak ilk etap maliyeti 5 milyon 200 bin lira olurken ikinci etabın ihalesi de bugün yapıldı. Konya Büyükşehir Belediyesi, ikinci etapta da nehrin karşısında çocuk oyun alanları, piknik ve dinlenme alanları, kamelyalar, seyir kuleleri, mescid ve sosyal alanlar yapacak. İhalenin sonuçlanmasının ardından ikinci etap çalışmalarına başlanacak.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.