DOLAR 32,3622
EURO 34,6707
ALTIN 2416,16
BIST 10084,87
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Yunus Emre Enstitüsü’nden İpek’te Kitap Fuarı

    Yunus Emre Enstitüsü’nden İpek’te Kitap Fuarı
    13.06.2017
    A+
    A-

    Yunus Emre Enstitüsünün katkıları, Kosova Kültür ve Spor Bakanlığı, İpek Belediyesi ve Azem Shkreli Kütüphanesi işbirliği ile geleneksel hale dönüşen İpek Kitap Fuarı, Türkiye’den, Kosova’dan ve Arnavutluk’tan başta olmak üzere Balkanların önemli yazar ve entelektüellerini 12 – 16 Haziran tarihlerinde kitapseverlerle buluşturuyor.

    İpek Yunus Emre Enstitüsünün katkıları, Kosova Kültür ve Spor Bakanlığı, İpek Belediyesi ve Azem Shkreli Kütüphanesi işbirliği ile 12- 16 Haziran 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 4. İpek Kitap Fuarı Kosova’nın batısındaki İpek şehrinde başladı.

    Kosova, Arnavutluk, Türk başta olmak üzere Balkanlardan yazar ve entelektüellerin, kurum kuruluş temsilcilerinin, kitapseverlerin ve medya temsilcilerinin katıldığı fuar, İpek Meydanı’nda kitapseverlerle buluşuyor.

    Geleneksel hale dönüşen fuarda, Kosova, Arnavutluk ve Makedonya’da bulunan yayınevlerinin yayınladıkları kitaplar sergileniyor. Aynı zamanda, Kosova Türk Yazarlar Derneği ile Türkçem, İmza, BAL-TAM Yayınevi gibi yayınevleri de eserleriyle fuardaki stantlarda yerlerini aldılar.

    12-16 Haziran tarihlerinde ziyarete açık kalacak fuarda, Yunus Emre Enstitüsünün yayınladığı dergiler ve kitaplar da sergileniyor. Fuarda ayrıca, Türkçe kitapların yanı sıra Türk yazarların Arnavutçaya tercüme edilmiş eserlerini de bulmak mümkün olacak.

    “Kosova ve Balkanlarda Yayıncılık Çalışmaları” adlı panel

    İpek Kitap Fuarı’nın ilk günü saat 15.00’te “Kosova ve Balkanlarda Yayıncılık Çalışmaları” adlı bir panel gerçekleştirilecek. Panele konuşmacı olarak Zeynel Beksaç, Prof. Dr. Nimetullah Hafız, Davut Demaku ve Flora Brovina ve Prof. Dr. Jeton Kelmendi katılıyor. Ayrıca, Prof. Dr. İrfan Morina, Enver Baki, Arif Bozacı, Agim Rıfat Yeşeren, Ethem Baymak, Nuran Malta, Dr. Taner Güçlütürk, Raşit Hanedan, Sümeye Cenolar gibi birçok Kosovalı Türk yazar ve şair de k

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.