DOLAR 32,5648
EURO 34,6602
ALTIN 2502,124
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Adel Kalemcilik, ormanların gelecek nesillere aktarılmasına katkıda bulunuyor

    Adel Kalemcilik, ormanların gelecek nesillere aktarılmasına katkıda bulunuyor
    22.03.2019
    A+
    A-

    Adel Kalemcilik, gelecek nesillere ve çevreye olan sorumluluğunun bilinciyle ürünlerini sadece endüstriyel amaçlı yetiştirilen ağaçlardan üreterek sürdürülebilir bir geleceğe iz bırakıyor

    Türkiye’de nesillerin gelişimine eşlik eden Adel Kalemcilik, çevresel sürdürülebilirliği ana faaliyetlerinin bir parçası şeklinde ele alarak, sürdürülebilirlik ilkelerine uygun biçimde hareket ediyor. Kaynakların tükenmesine engel olmak için alternatif materyalleri değerlendiren şirket, üretim sürecinde endüstriyel ormanlardan gelen, FSC1 sertifikalı hammaddeleri tercih ediyor. Adel Kalemcilik böylece geleceğe ve doğaya yatırım yaparak ormanların gelecek nesillere aktarılmasına katkıda bulunuyor.

    Tüm İş Süreçlerinde Sürdürülebilir Anlayış

    İz bırakan 50 yılda titizlikle yürüttüğü sürdürülebilirlik çalışmalarıyla ön plana çıkan Adel Kalemcilik, tüm operasyonlarında çevre ve doğa dostu bir anlayış benimsiyor. Bahçe sulaması için yağmur sularını kullanan şirket, atık su arıtımında ileri teknolojilerden faydalanırken, atık su kalitesini ve miktarını düzenli biçimde takip ediyor.

    Ayrıca şirket içindeki tüm üretim süreçlerinde, katı atıklar kaynağından ayrılıyor, depolama alanına gönderilen atık miktarı sınırlandırırken yeniden kullanım, geri dönüşüm ve geri kazanım oranları en üst seviyelere çıkartılıyor. Paketlemede ise ambalajlama materyallerinin hacmi ve ağırlığı optimize ediliyor. Geri dönüştürülmüş veya alternatif materyal seçeneklerinden faydalanarak ambalaj kullanımını azaltılıyor.

    Kullanılan Enerjinin %50’si Yenilenebilir Enerji Kaynaklarından Elde Ediliyor

    Adel Kalemcilik, sürekli gelişim için enerji verimliliği projelerine yatırım yaparak, sera gazı ve diğer NOx, SOx gibi hava emisyonlarını da azaltmaya çalışıyor. Bununla birlikte düzenli biçimde enerji kullanımı performansını izleyen çevreci şirket, bu sayede fabrikada kullanılan enerjinin yüzde 50’sini yenilenebilir enerji kaynaklarından elde ediyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.