DOLAR 32,3752
EURO 35,0593
ALTIN 2326,882
BIST 9117,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Avcı Architects tasarımı Kintele Kongre Oteli, World Architecture Festival’de yarışacak

    Avcı Architects tasarımı Kintele Kongre Oteli, World Architecture Festival’de yarışacak
    17.10.2018
    A+
    A-

    Sürdürülebilir mimarlığın Türkiye’deki temsilcilerinden Avcı Architects’in, Kongo Cumhuriyeti’nin başkenti Brazzaville’de tasarladığı Kintele Kongre Oteli, dünyanın en prestijli ödüllerinden biri olan World Architecture Festival Awards’da finale kaldı.
    İş hacminin %80’i uluslararası projelerden oluşan, Türkiye’nin sürdürülebilir mimaride öne çıkan isimlerinden Mimar Selçuk Avcı öncülüğündeki Avcı Architects’in, Brazzaville şehrinin kuzey girişinde, Kongo Nehri yamaçlarında tasarladığı Kintele Kongre Oteli, dünyanın dört bir yanından nitelikli mimari projelerin yarıştığı World Architecture Festival Awards’un “Tamamlanmış Otel ve Tatil Yapıları” kategorisinde finale kalarak 28-30 Kasım 2018 tarihinde Amsterdam’da gerçekleşecek festivalde jüri karşısına çıkmaya hak kazandı.

    Ekonomi Bakanlığı’na bağlı olarak hizmet veren Türk Eximbank’ın desteğiyle ve Summa’nın yatırımıyla hayata geçen ve Afrika Birliği zirvelerine ev sahipliği yapmak üzere inşa edilen Kongo Kintele Kongre Merkezi bünyesinde tasarlanan Kintele Kongre Oteli, 1500 koltuklu kongre salonu, 300 kişilik başkanlık salonu, 1000 koltuklu ziyafet salonu ve 1000 kişilik meydan gibi fonksiyonları içeren merkezin bir tamamlayıcısı olarak işlevlendirilmiş.

    Kintele Kongre Merkezi’nin, bütün araziye hükmeden aşırı büyük bir yapı kütlesi izlenimi yaratmadan, sanki çevrenin kendi parçasıymış gibi ortamla uyumlu bir görünüme kavuşması amacıyla bir sıra halinde konumlandırılmış büyük kütleli, iki tanesi hariç hepsi halka açık olan fonksiyonlar arasında peyzajlı ara bölümler oluşturan Avcı Architects, Kintele Kongre Oteli’ni bu kütlelerden beş metre daha yukarıda konumlandırarak hem daha iyi bir nehir manzarası sağlamış hem de alanın kamusal ile özel işleve sahip kısımlarının birbirinden ayrılmasını amaçlamış.

    200 odalı olacak şekilde tasarlanan otelde aynı zamanda 6 adet başkanlık odasında konaklayacak üst düzey misafirleri ile bunların bir dizi süit ve standart odada konaklayacak misafirlerinin her iki tesisten diledikleri gibi faydalanmalarına olanak veren bir kurgu tercih edilmiş. Proje dahilinde Kongo Vadisi boyunca uzanan panoramik manzaralar sunan spa merkezi, restoran, barlar ve havuz konumlandıran Avcı Architects aynı zamanda meydanın uzantısı olarak da işlevlendirdiği yaya bağlantı yollarını, oteldeki havuz başından sıra sütunlara bağlanan alttaki ana etkinlik avlusuna doğru uzanacak şekilde kurgulamış.

    Avcı Architects Hakkında:

    Selçuk Avcı Sanja Jurca Avcı Avcı Architects’i 1989 yılında Londra’da kurdu. Ofis ilk yılında, sürdürülebilirlikteki deneyimlerini zirveye ulaştıran ve kurumun bundan sonrası için yönünü belirleyen ve yılda iki kez düzenlenen Avrupa Birliği Enerji Tasarruflu Yapılar Yarışması’nda birincilik ödülünü kazandı.Avcı Architects birçok sektörde uzmanlaşmasıyla birlikte, sürdürülebilirlik, üst ölçekli planlardan tek bir ürünün tasarımına kadar farklı ölçeklerin etik altlığını oluşturmaktadır.

    Avcı Architects İngiltere’nin yanı sıra İtalya, Macaristan, Suudi Arabistan, Gana, Sırbistan, Çek Cumhuriyeti, Slovenya, Türkiye ve yakın zamanda da Congo’da projeler tasarladı. Şu andaki aktif olan projeleri ticari ve kurumsal ofisler, perakende merkezleri, özel konut imarları, sergiler ve müzeler de dâhil olmak üzere eğitim ve kültür binalarını içermektedir.Avcı Architects’in Londra, İstanbul ve Ljubljana’da stüdyoları bulunmaktadır.

    Selçuk Avcı Hakkında:

    1961 yılında doğan Selçuk Avcı, Londra ve İstanbul’da yerleşik olan Avcı Architects’in, Urbanista’nın ve mimarlık, sanat ve tasarım odaklı ortak çalışma platformu The Circle’ın kurucusudur. 1989 yılında kendisine ait ilk özel şirketi Londra’da Avcı Jurca Architects adı altında kurdu ve sonrasında Londra, İstanbul, Budapeşte ve Belgrad’da yerleşik olan multidisipliner bir tasarım öncüsü stüdyoya dönüştürdü. Konut sektörü, ticari sektör, ofisler, perakende, sanat, spor, hava alanı tasarımı, sağlık hizmetleri ve yüksek eğitim kurumları alanlarına yönelik çok çeşitli programların tasarım ve idaresinde birçok kişisel deneyime sahip olan Avcı ekolojik tasarım ve enerji tasarrufunu ön planda tutan mimari anlayışıyla bir çok projeye imza attı.

    Londra’da Architectural Association’da, Delft’de TU’da, Ljubljana’da Fakulteta za Arhitekturo’da mimarlık dersleri veren Avcı, İstanbul’da Bilgi Üniversitesi Mimarlık Bölümünde stüdyo yürüttü ve ITÜ’de stüdyo dersleri verdi. Halen ekolojik tasarım üzerine zaman zaman atölye dersleri ve konferanslar vermektedir.

    Yürüttüğü projeleri ve uygulanan yapıtları ulusal ve uluslararası sayısız ödül kazandı ve çalışmaları birçok dergide yayınlandı. Bunlardan en dikkate değer olanı, şirketi Avcı (Jurca) Architects’in “İngiltere’nin 50 En İyi Genç Şirketi Rehberi”nde yer almasıdır. Avcı’nın tasarım direktörü olarak 1989 yılında Avrupa Birliği Enerji Tasarruflu Mimari Yarışmasında ilk birincilik ödülünü kazandı ve Londra’da Energy Conscious Design Architects tasarım direktörü iken yaptığı projelerle 1998 yılında RIBA Bölgesel Ödülü’nü aldı. Avcı tarafından projelendirilen Ankara’daki Türkiye Müteahhitler Birliği Binası Londra’da Building Magazine tarafından “En İyi Uluslararası Proje”, 2014 Sign of the City Ödülleri’nde ise “En İyi Mimari Proje” seçildi. Türkiye Müteahhitler Birliği Binası aynı zamanda 11.Türk Serbest Mimarlar Derneği (TSMD) Mimarlık Ödülleri’nde “Yapı Ödülü” ve sürdürülebilirlik nitelikleriyle de LEED Platinum Sertifikası almaya hak kazandı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.