DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Doğan Dağ: Konut sahibi olmak artık daha kolay

    Doğan Dağ: Konut sahibi olmak artık daha kolay
    07.03.2017
    A+
    A-

    Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Gayrimenkul Sertifikası uygulaması, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) öncülüğünde hayata geçiyor. Konuyla ilgili Dağ Mühendislik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Doğan Dağ açıklamada bulundu.

    Gayrimenkul sertifikası sektördeki hareketliliğin devamını sağlayacak. Konut sahibi olmak isteyen dar gelirli vatandaşlarımızın konut sahibi olmasını kolaylaştıran bu sertifikalar hem yatırımcılara hem de konut alıcılarına karlı bir kazanç sağlayacak. Vatandaşlarımızın bir gayrimenkul projesinin belirli bir bağımsız bölümünden gayrimenkul sertifikası ile konut sahibi olmasının önü açılmış oldu. Herhangi bir projenin bağımsız bölümü üzerinden birden fazla yatırımcı paylı mülkiyet esası ile sertifika sahibi olabilecek. Böylece bir gayrimenkulde o bölümün belirli bir yüzdesi gayrimenkul sertifikası ile kıymetli evrak niteliği taşıyacak. Sektörümüzde atılan bu önemli adımlarla birlikte kentsel dönüşüm projelerinde uzun yıllar yaşanan sancılı süreçlerin aşılarak çalışmaların hızlanacağını, sektörümüzün ve konut almak isteyenlerin kazançlı çıkacağını öngörüyoruz.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.