DOLAR 32,5513
EURO 34,7778
ALTIN 2492,395
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Hangi bayrakta ay ve yıldız yoktur?

    Hangi bayrakta ay ve yıldız yoktur?
    05.07.2017
    A+
    A-

    Türkiye’nin yüzde yüz yerli bilgi yarışması Altın Petek, yarışmacılarıyla konuşulmaya devam ediyor.

    Doğallığıyla büyük ilgi çeken yarışmacı Serkan Eryılmaz, halkla ilişkiler okurken başladığı kamera arkasındaki çalışmasına şu anda yönetmen olarak devam ediyor. Her yönetmen gibi bir film çekme hayali olan Eryılmaz, başrolü Engin Hepileri ile birlikte çekmek istediğini söyledi ve büyük alkış aldı.

    BİLDİĞİ SORULARA BRONZLARI HARCADI

    TRT 1’de yayınlanan Altın Petek Bilgi Yarışması’nda bronz jokerlerini bildiği sorularda kullanmasına rağmen, diğer sorulara cevaplarında bilgisini konuşturan Serkan Eryılmaz, başarılı bir yarışma çıkardı.

    Yedinci soruda ‘nehir’ anahtar kelimesini seçen Serkan Eryılmaz, en son kalan bronz jokerini bu soruda harcadı. İşte o soru:

    “Dünyanın en uzun nehirlerinden olan Amazon nehri, hangi ülkenin sınırları içinden geçmez?”

    a. Peru
    b. Kolombiya
    c. Arjantin
    d. Brezilya
    Önce son bronz jokeriyle Peru diyen yarışmacı, daha sonra çıkarımlar yaparak doğru cevap Arjantin ile sorunun cevabını bildi.

    BAYRAKTA AY-YILDIZ FİGÜRÜ SORUSU

    Yarışmanın onuncu sorusunda ‘bayrak’ anahtar kelimesinin seçen Serkan Eryılmaz’ın elendiği soru şöyle:

    “Hangi ülkenin bayrağında ay ve yıldız figürleri yer almaz?”

    a. Türkmenistan
    b. Azerbaycan
    c. Kırgızistan
    d. Özbekistan
    Özbekistan şıkkını seçen Eryılmaz, doğru cevap olan Kırgızistan olunca yarışmayı daha önce garantilediği 15 bin lira ile tamamladı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.