DOLAR 32,5678
EURO 34,7139
ALTIN 2487,133
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Özhan Atalay: Yatırımcının mağduriyeti engellenmiş olacak

    Özhan Atalay: Yatırımcının mağduriyeti engellenmiş olacak
    07.03.2017
    A+
    A-

    Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Gayrimenkul Sertifikası uygulaması, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) öncülüğünde hayata geçiyor. Konuyla ilgili ERA Gayrimenkul Türkiye Genel Müdürü Özhan Atalay açıklamada bulundu.

    Yıllardır beklediğimiz yeni düzenleme nihayet Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Bundan böyle kentsel dönüşüm projelerinde hak sahiplerine, talep etmeleri durumunda gayrimenkul sertifikaları verilmesi ve isteyen hak sahibinin sözleşmede belirtilen mülkünü alması için sertifikalarda geri alım garantisi olacak. Düzenleme aynı zamanda, borsada alım satıma da imkan sağlayacak.
    Düzenlemeyle yatırımcı tarafında varlığının korunması en üst düzeyde tutularak yatırımcı güveni sağlanmış olacak. Devlet tarafından desteklenen kentsel dönüşüm çalışmaları ve bu tip gayrimenkul sertifikaları ile yatırımcıların mağdur olmaları engellenecek.Bundan böyle geçmiş dönemde portföylere dahil edilmeyen veya sınırlı olarak dahil edilen yatırım araçlarına esnek koşullarda yatırım yapılabilmesinin önü açılacak olup kısa vadede kolektif yatırım araçlarına olan ilgiyi de artıracaktır.
    Burada esas konu, emlak yatırımı yapmak istediği halde sermayesi yetmeyen yatırımcının, tek oda karşılığında bir bedeli sertifika ile satın alması ve istediği zaman da elinden çıkarabilmesi kolaylığı. Diğer bir deyişle, konut, arazi veya dükkan satın almaya yetmeyen her birikim bu sektörde değerlenebilecektir. Böylece borsadaki bir miktar para gayrimenkul sektöründe de değerlenebilecek. Bu sektörün kar oranlarının getirisi borsaya göre daha yüksek olabilir ve cazip olmasıyla da katılımın yüksek olacağı düşünülebilir.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.