DOLAR 34,7061
EURO 36,8513
ALTIN 2936,308
BIST 9935,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İnsanlar evde kaldı sesli kitaba olan talep arttı

    İnsanlar evde kaldı sesli kitaba olan talep arttı
    26.03.2020
    A+
    A-

    Koronavirüs salgınıyla birlikte iş, okul ve tüm sosyal hayat sekteye uğradı. Evlerinde kalanlar bir yandan virüsle mücadele ederken bir yandan da evde eğlenceli vakit geçirmenin alternatiflerini arıyor. Evde kaldığımız sürece sesli kitapların en iyi alternatif olduğunu belirten Audioteka Türkiye Genel Müdürü Göktuğ Oğuz, bugünleri kişisel gelişim açısından bir fırsat olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirtiyor.  

    Türkiye’nin en önemli sesli kitap girişimi olan, ulusal ve uluslararası alanda 10 binlerce yerli ve yabancı sesli içeriğe sahip olan Audioteka, koronavirüsü sırasında evlerinde kalanların kurtarıcısı oluyor. Evde kalan insanların sayısına bağlı olarak sesli kitap dinleme oranlarında yüzde 40’lık artış olduğunu belirten Oğuz, en çok dinlenen içeriklerin romanlar ve çocuklarını oyalamak için masallar olduğunu, ancak bu dönemde kişisel gelişim ve korku hikayelerinin dinlenmesinde de artışlar gördüğünü belirtiyor.  Evde kalanlara destek olmak için düzenli olarak hediye içeriklerde sunan Audioteka, binlerce sesli kitap ve sesli radyo tiyatrosu alternatifleri (Audioteka Superproduction) sunuyor.

    “Düzenli olarak hediye içerikle destek olacağız”

    Sesli kitap dinleme oranlarındaki artışla ilgili açıklamalarda bulunan Audioteka Türkiye Genel Müdürü Göktuğ Oğuz, “Audioteka olarak, insanların hayatlarını farklı şekilde dolduruyoruz. Son zamanlarda Audioteka’ya ciddi bir talep artışı görüyoruz. İnsanlar evlerinde yemek yaparken, ev işi yaparken, yemek yerken ve spor yaparken bir yandan da sesli kitap ya da içerik dinleyebiliyorlar. Dinleme adetlerimizde yüzde 40, dinleme sürelerimizde de yüzde 80’lik artışlar yaşanıyor. Bu sürelerin ilerleyen zamanlarda da artacağını düşünüyoruz. İçerik kısmında yaşanan artışlara baktığımızda, bu dönemde roman ve masalların yanı sıra en çok kişisel gelişim ve korku sesli içeriklerinin talep gördüğünü söyleyebiliriz. Biz de evde kalan insanlara destek olmak için düzenli olarak hediye sesli kitap ve içerikler sunacağız.” dedi.

    “Kişisel ve ruhsal gelişim için fırsat haline getirin”

    Oğuz sözlerine şöyle devam etti,Koronavirüs tüm dünyadaki ve ülkemizdeki insanları evlerine kapattı. Haftalarca belki (umarım olmaz) aylarca evden dışarı çıkamayacağız. Bazılarımız evden çalışabilecek, bazılarımız da maalesef iş yerlerini kapatıp evde kalacak. Evimizde vakit geçirmek ilk günler çok kolay hatta eğlenceli bile olabilir ama haftalarca evde kapalı kalmak, insanlarla yüz yüze iletişim kuramadan zaman geçirmek pek de kolay değil. Bu durumu bir olumsuzluk olarak değil kişisel ve ruhsal gelişimimiz için bir fırsat olarak görmeliyiz. Belki ilk günler ekran karşısında geçireceğiz, kimi zaman kitaplarımızı alıp okuyacağız, kimi zamansa evde spor yapıp sağlıklı kalmaya çalışacağız. Öğrenciler özellikle bu dönemi çok iyi değerlendirmeliler. Kişisel gelişim ile ilgili şeyleri öğrenmek isteyenler, keyifli zaman geçirmek isteyenler Audioteka üzerinden içeriklerimizi dinleyerek kendilerini her anlamda besleyebilirler. Evde kaldığımız süre boyunca; öğrenciler ve gençler tek başlarına kişisel gelişim için liderlik, empati gibi kısa makaleler dinleyerek kendilerini geliştirirken, aile bireylerimizle birlikte de Sesli Radyo Tiyatroları (Superproduction)’nı dinleyerek vakit geçirebilir.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.