DOLAR 32,202
EURO 35,0069
ALTIN 2498,743
BIST 10643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Porland’dan sürdürülebilirlik çevre politikası

    Porland’dan sürdürülebilirlik çevre politikası
    23.02.2021
    A+
    A-

    Özellikle son yıllarda etkisini daha çok hissettiren küresel iklim değişikliği, doğal kaynakların korunması ve çevre ve atık yönetiminin önemini her geçen gün artırıyor. İklim koşullarına uyum sağlamanın öneminin bilinci ile çevreyi tehdit eden unsurları ortadan kaldırmak için harekete geçen Porland, sürdürülebilir çevre politikası kapsamında; su, kağıt, plastik, hammadde, yağ, cam, tıbbi atık, yakıt ve enerji alanında kapsamlı çalışmalar yürütüyor. Porland, 2021 sonuna kadar hayata geçirmeyi planladığı yeni uygulamalarla enerji tasarrufunu ve atık ayrışımını artırmayı  hedefliyor.

     

    Fosil yakıtların kullanımı ve doğa tahribatının yol açtığı değişen iklim dengesi ile doğal kaynakların hızla tüketimi, sürdürülebilir bir gelecek için çevre ve atık yönetimi çalışmalarının gerekliliğini gözler önüne seriyor.

     

    Porselen sektörünün öncü markası Porland, çevre ve atık yönetimi politikası ile doğa tahribatını önlemek ve doğal kaynak tasarrufunu sağlamak için çalışmalarını sürdürüyor.

     

    Günlük 300 metreküp su tasarrufu sağlandı

    İklim koşullarına uyum sağlamanın öneminin bilinci ile çevreyi tehdit eden unsurları tespit ederek, bu etkileri ortadan kaldırmak için çalıştıklarını belirten Porland Yönetim Kurulu Üyesi İmge Pamukçu, “Bu doğrultuda hayati kaynakları korumak, su risklerini azaltmak, kaynakları etkin bir şekilde yönetmek ve üretim süreçlerini düzenlemek için atık su arıtma tesisini kurduk. Arıtma tesisimiz ile fabrikamızda kullandığımız günlük 300 metreküp atık suyu geri kazanıyor, arıttığımız atık suyu ise üretimimizde, bahçe sulamada ve yangın su depolarında kullanıyoruz” dedi.

     

    76 ton atık kağıt geri dönüşüme kazandırıldı

    Düzenli olarak gerçekleştirdiği enerji tüketim analizleri ile enerji kaçaklarının önüne geçerek yakıt tüketimimizi azaltmak için çalıştıklarını ifade eden İmge Pamukçu, sözlerini şöyle sürdürdü:  “Belirli aralıklarla gerçekleştirdiğimiz baca gazı emisyon ölçümleri ile karbondioksit salınımının önüne geçiyoruz.   Porland olarak atıkların çevreye zarar vermeyecek şekilde ve ilgili yönetmeliklerde belirlenen standart ve yöntemlere uygun geri dönüştürülmesine, geri dönüşümün mümkün olmadığı durumlarda ise bertarafına yönelik aksiyonlar alıyoruz. Bu doğrultuda 2020 yılında yürüttüğümüz atık yönetimi projelerimiz kapsamında birçok olumlu sonuç elde ettik. Atık kağıt geri dönüşüm çalışmalarımız çerçevesinde 76 ton atık kağıdın geri dönüşüme kazandırılmasını sağlayarak 1292 adet yetişmiş çam ağacının kesilmesinin önüne geçtik.”

     

    42 ton atık metal, 38 ton atık plastik geri dönüşümüne imza atıldı

    Aynı zamanda; 228 ailenin aylık tüketimine denk gelen 2432 ton su tüketimi, 1520 ailenin bir aylık tüketimine denk gelen 311.600 kWh elektrik tüketiminin önüne geçerek 106.400 metreküp sera gazı emisyonunu önlediklerini kaydeden İmge Pamukçu, “42 ton atık metal geri dönüşümü ile 8405 ton hammadde, 38 ton atık plastik geri dönüşümü ile 455,809 kW saat enerji tasarrufu elde ettik. 3498 litre atık yağ geri dönüşümü ile 3498 milyon litre suyun kirlenmesinin önüne geçtik ve biyodizel üretimine katkıda bulunduk. 2607 kilogram cam atığı geri dönüşüme kazandırarak 261 litre petrol tasarrufu sağladık. Tıbbi atıklarımızı ise lisanslı bertaraf tesislerine ulaştırarak yenilenebilir enerji üretimine katkıda bulunduk” diye konuştu.

     

    Porland’dan çevre politikasında 2021 hedefi

    Porland olarak sürdürülebilir çevre politikası kapsamında atık yönetimine ilişkin kapsamlı çalışmalar yürüttüklerini ve çalışmalarının kapsamını her geçen yıl daha da genişlettiklerini belirten Porland Yönetim Kurulu Üyesi İmge Pamukçu, “2021 sonuna kadar ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi ve ISO 50001 Enerji Yönetim Sistem belgelerini de sistemimize dâhil ederek entegre bir yönetim sistemi kurmayı hedefliyoruz. Hedeflediğimiz yönetim sistemleri ile enerji tasarrufunu ve atık ayrışımını artırmayı amaçlıyoruz. Çevre bilincinin daha da artmasını sağlayacağına inandığımız çalışmalarla doğal kaynak ve enerji kullanımının azaltmayı, baca gazı emisyonlarını (CO2 salınımı) düşürmeyi hedefliyoruz” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.