DOLAR 32,5019
EURO 34,9162
ALTIN 2437,935
BIST 9709,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Sevgililer Günü’nde satış yapmak için romantik olmak gerekmiyor

    Sevgililer Günü’nde satış yapmak için romantik olmak gerekmiyor
    08.02.2017
    A+
    A-

    Dünyanın en büyük küçük işletme odaklı teknoloji sağlayıcısı GoDaddy, Sevgililer Günü’nde e-posta pazarlamanın faydalarından yararlanmak için işletmelerin romantik ürünler satıyor olması gerekmediğini belirtti. 2016 verilerini analiz eden GoDaddy, küçük işletmelerle Sevgililer Günü’ne yönelik e-posta pazarlama ipuçları paylaştı:

    Konu başlığı ile müşterilerinizin ilgisini çekin
    Müşterilerinizle etkileşim kurmak söz konusu olduğunda e-posta konu başlığı oldukça önemli bir unsur. Müşterilerinize, onlarla neden iletişime geçtiğinizi söyleyin ve güne özel kelimeler kullanmayı da unutmayın. GoDaddy’nin analizine göre 2016’da Sevgililer Günü’nde kullanılan popüler anahtar kelimeler “romantizm,” “tatlım,” “aşk” ve “randevu” oldu.

    Doğru zamanlama yapın
    Sevgililer Günü, bu yıl Salı gününe denk geliyor. E-posta pazarlama kampanyanıza erkenden, aybaşında başlayarak 11-12 Şubat gibi son dakika alışveriş yapanları da yakalamak için hatırlatma gönderebilirsiniz.

    Sevgililer Günü’ne özel içerik hazırlayın
    Müşterilerinizle değerli içerik ve kampanyalar paylaşmanız için ürünlerinizin direkt olarak Sevgililer Günü ile alakalı olması gerekmiyor. Yılın belirli dönemlerinde özel içeriklerle etkileşimi artırabilirsiniz. 2016 yılında başarılı olan bazı konseptler şöyle oldu:
    Sevgililer Günü modası: ne giyilmeli?
    DIY (kendin yap) Sevgililer Günü hediyeleri, kartları, vs.
    Sevgililer Günü’ne özel hediye çekilişleri
    Sevgililer Günü randevusuna özel fikirler: Yemek tarifleri, film önerileri, restoran önerileri, vs.
    Sevgililer Günü’ne özel indirimler
    Çocuklara yönelik Sevgililer Günü fikirleri
    Sevgililer Günü’nü evde geçirenlere yönelik fikirler

    GoDaddy EMEA Bölge Başkan Yardımcısı Stefano Maruzzi, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Sevgililer Günü, dünya genelinde pek çok ülkede kutlanıyor. Bu özel gün, dönemsel teklifler ve pazarlama için kullanılabilir ve bu Türkiye için de geçerli. Ürünleri direkt olarak sevgililer günü ve aşkla ilgili olmasa da işletmelerin bu dönemde müşterilerine özel içerikler ve indirimler sunmayı değerlendirmeleri gerekiyor.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.