DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    2’nci KOD Ödülleri’nde oyunlar jüri karşısına çıktı

    2’nci KOD Ödülleri’nde oyunlar jüri karşısına çıktı
    16.04.2019
    A+
    A-

    Türkiye Bilişim Vakfı tarafından, geleceği eğitimle şekillendirecek Matematik ve Fen Bilimleri alanında dijital oyun fikirlerinin ve oyunların desteklenmesi amacıyla ikinci kez düzenlenen KOD Ödülleri’nde ön elemeyi geçen 28 oyun projesi, StartersHub’da gerçekleştirilen Demoday ile jüri karşısına çıktı.

    Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) tarafından ilki geçen yıl gerçekleştirilen, Türkiye’de matematik ve fen bilimleri alanlarındaki eğitim oyunlarının ödüllendirildiği KOD Ödülleri Eğitim Oyunu Yarışması’nda ön elemeyi geçen yarışmacılar, 13 Nisan 2019 Cumartesi günü StartersHub’da düzenlenen Demoday’de jüri ve izleyiciler karşısında projelerini sunma fırsatı buldu.

    Eczacıbaşı Topluluğu’nun ana sponsorluğunu üstlendiği yarışma, ilkokul, ortaokul ve lise eğitim düzeylerinde, dijital eğitim oyunlarının eğitimdeki önemini ve katkısını vurgulamak, bu alanda fikir üreten, uygulama geliştiren ve uyarlama yapan kişi ve kurumların çalışmalarına güç katmak ve yetişmekte olan kuşakları özendirmek amacıyla düzenleniyor. Yarışmaya, matematik ve fen bilimlerinde öğrenmeye katkı sağlayacak dijital oyun ya da dijital oyun fikri üretenler katılıyor.

    “Amaç, eğitime yenilikçi bir yaklaşım getirmek”

    KOD Ödülleri Eğitim Oyunu Yarışması hakkında konuşan TBV Başkanı Faruk Eczacıbaşı, “Türkiye’yi bilgi toplumuna dönüştürmek amacıyla çıktığımız bu yolda, bir eğitim oyunu geliştirme yarışması olan KOD Ödülleri’ne verdiğimiz önem gerçekten çok büyük. Destekçilerimizin de katkısıyla bu sene daha güçlü bir şekilde ikincisini düzenlediğimiz KOD Ödülleri’nde, eğitim sistemimize yenilikçi bir yaklaşım getirmeyi amaçlıyoruz. Dijital oyunlar ile desteklenen eğitim modeli ile öğrenciler sadece kuralları ve formülleri ezberlemekten öte aktif öğrenme sürecine girecek, keyif aldıkça bu konuda yetkinliklerini geliştirmek için çaba gösterecekler. Bu adımlarımızın gelecekte ülkemizin eğitim sistemine katkı vereceğine gönülden inanıyoruz” dedi.

    Ödüller ve jüri

    Demoday’e katılan 28 proje arasından KOD Ödülleri jürisinin belirleyeceği 3 proje, 16 Mayıs 2019 tarihinde yapılacak ödül töreniyle ödüllerine sahip olacak.

    Toplam ödüllerin 90 bin TL’yi bulduğu yarışmada, Türkiye İş Bankası da özel ödül verecek. Yarışma jürisinde, TBV Başkanı Faruk Eczacıbaşı, Netmarble EMEA Yönetim Kurulu Başkanı Barış Özistek, Purple PAN Creative Agency Kurucusu ve Kreatif Direktör Ozan Aydemir, Bahçeşehir Üniversitesi Dijital Oyun Tasarımı Bölüm Başkanı Güven Çatak, Türkiye İş Bankası Yetenek Yönetimi Bölümü Müdür Yardımcısı Niyazi Arda Aygül, ODTÜ Görsel-İşitsel Sistemler Araştırma ve Uygulama Merkezi Direktörü Kürşat Çağıltayve İstanbul Enka Okulları Ortaokul Müdürü Dr. Özlem Mecit yer alıyor.

    Altın Sponsorluğunu Türkiye İş Bankası, destek sponsorluğunu Netmarble Türkiye, Cocoon Ventures ve Medinova’nın üstlendiği KOD Ödülleri Eğitim Oyunu Yarışması’yla ilgili detaylı bilgi için: http://www. kododulleri. com sitesini ziyaret edebilirsiniz.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.